• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Βιβούρνο χιονόμπαλα (Viburnum Opulus Roseum)

983-00-anthos_1

Το βιβούρνο χιονόμπαλα (Viburnum opulus roseum), είναι το φυτό κειμήλιο, από τους παλαιότερους κήπους της παιδικής μας ηλικίας. Τα κλαδιά και τα άνθη του ήταν μαγευτικά

Κοιτάζοντας ψηλά στα κλαδιά ενός Viburnum, βλέπουμε ένα γένος φυλλοβόλων θάμνων,το οποίο περιέχει πάνω από εκατόν πενήντα είδη. Το Viburnum opulus είναι ένα είδος viburnum και το Viburnum opulus «Roseum» είναι μια ποικιλία του Viburnum opulus. Το Roseum είναι μια στείρα ποικιλία που δεν παράγει μούρα το φθινόπωρο. Αυτό το φυτό ήταν αρχικά γνωστό ως Viburnum opulus «Sterilis». Το «Snowball Bush» είναι ένα από τα κοινά ονόματα για το

Viburnum opulus roseum

Υπάρχει επίσης μια σειρά από άλλα είδη viburnum που αναφέρονται ως θάμνοι χιονοστιβάδας, καθώς και μερικές ορτανσίες που όχι μόνο ονομάζονται  με το ίδιο όνομα, αλλά μπορούν επίσης να μοιάζουν πολύ. Το Viburnum Opulus Roseum είναι πιθανότατα ένας από τους παλαιότερους και πιο συνηθισμένους τύπους θάμνων χιονόμπαλας που καλλιεργούνται. Τα λευκά στρογγυλά λουλούδια που αναπτύσσονται σε ένα δέντρο χιονόμπαλας με πράσινα φύλλα και θολό πράσινο φόντο είναι γνωστά με μια σειρά κοινών ονομάτων, συμπεριλαμβανομένου του Common snowball bush Έχει αναφερθεί ως κοινός θάμνος χιονόμπαλας, παλιομοδίτικος θάμνος χιονόμπαλας, ευρωπαϊκός θάμνος χιονόμπαλας και ανατολικός θάμνος χιονόμπαλας. Ένα άλλο κοινό όνομα είναι το τριαντάφυλλο guelder, που προέρχεται από την προέλευση αυτού του viburnum απο το Guelderland της Ολλανδίας.

Χαρακτηριστικά του Viburnum Opulus Roseum

Το Opulus roseum είναι ένας φυλλοβόλος ανθοφόρος θάμνος. Αυτός ο θάμνος είναι πολύ εντυπωσιακός και όμορφος. Είναι θάμνος που χρησιμοποιείται στην Αρχιτεκτονική τοπίου ως σημείο αναφοράς μεμονωμένα. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί στο τοπίο ανάμεσα σε άλλους θάμνους, δέντρα και λουλούδια. Όπως και ως αντιστάθμιση λόγω της πυκνής διακλαδωτικής φύσης του. Τα λουλούδια είναι όμορφα και μπορούν να κοπούν και να μπουν στο σπίτι. Αυτός ο θάμνος χιονόμπαλας είναι πολύ ανθεκτικός στις ασθένειες. Προσβάλεται σχετικά σπάνια από αφίδες. Το Viburnum Opulus Roseum μπορεί να γίνει αρκετά ψηλό και μπορεί να φτάσει σε ύψος και πλάτος έως και 3,5μ.

Αρχικά το άνθος του, στην ανώριμη φάση του έχει ανοικτό πράσινο χρώμα, το οποίο προοδευτικά γίνεται λευκό.

Τα άνθη είναι στρογγυλά και γεμάτα, με διπλά άνθη 7.5εκ. Δεν υπάρχει άρωμα σε αυτά τα λουλούδια. Αυτά τα λουλούδια είναι υπέροχα κομμένα, όπως και σε ανοιξιάτικες συνθέσεις. Τα φύλλα έχουν σμαραγδένιο πράσινο χρώμα με τρεις λοβούς που θυμίζουν πολύ φύλλα σφενδάμου. Αλλάζουν χρώμα το φθινόπωρο και θα εμφανιστούν με κόκκινο και πορτοκαλί φθινοπωρινό φύλλωμα.

Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε έναν θάμνο χιονόμπαλας Viburnum είναι στον ήλιο, για καλύτερη ανάπτυξη και ανθοφορία. Αυτοί οι θάμνοι θα αναπτυχθούν σε κάποια απόχρωση, ωστόσο όσο περισσότερη σκιά τόσο πιο μακρυά είναι η ανάπτυξη και τα κλαδιά. Τα μοσχεύματα είναι μια επιλογή, και όταν τα μοσχεύματα είναι έτοιμα να φυτευτούν, θα ευδοκιμήσουν σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία Ο θάμνος χιονόμπαλας αναπτύσσεται καλύτερα στον ήλιο.

Απαιτήσεις εδάφους

Το μεσαίο καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι κατάλληλο Αυτό το φυτό είναι ανεκτικό στα περισσότερα εδάφη. Το πηλώδες έδαφος έχει την τάση να συγκρατεί την υγρασία, ωστόσο το σημείο όπου αναπτύσσεται ο θάμνος πρέπει είναι καλά στραγγιζόμενο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Απαιτήσεις υγρασίας

Αυτός ο θάμνος θα αναπτυχθεί με πολύ λίγο νερό μετά την εγκατάσταση. Είναι πάντα σημαντικό να ποτίζετε σε μια νέα φύτευση. Μόλις δημιουργηθούν, ωστόσο, αυτοί οι θάμνοι μπορεί να είναι αρκετά ανεκτικοί στην ξηρασία.

Το βιβούρνο χιονόμπαλα αναπτύσσεται στις ζώνες ανθεκτικότητας των φυτών του USDA 3 έως 8, https://planthardiness.ars.usda.gov/

. Φυτεύέται την ‘Ανοιξη ή το Φθινόπωρο ανάλογα με τη ζώνη ανάπτυξης σας. Σε ορισμένα ψυχρότερα κλίματα, προτιμάται μια ανοιξιάτικη φύτευση, καθώς θα βοηθήσει το φυτό να εγκατασταθεί στον κήπο πριν μπει ο χειμώνας.

 

Το βιβούρνο χιονόμπαλα είναι ένας θάμνος με πολύ εντυπωσιακή παρουσία σε κάθε κηπο ή βεράντα που θα τοποθετηθεί συνδυαστικά ή μεμονωμένα, και δίνει την αίσθηση μιας άλλης εποχής ή ενός παραμυθένιου, τοπίου χώρας της φαντασίας

 

 

 

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας