• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τα minimal terrarium του Garden’s life

Τα terrarium(μικρόκηποι έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά και στον Ελληνικό χώρο. Πολλά άτομα θεωρώντας μια απλή DIY κατασκευή έχουν προσπαθήσει φυτεύοντας φυτά σε ένα κλειστό γυάλινο δοχείο να κατασκευάσουν ένα terrarium.

Στο Garden’s life έχοντας αποκτήσει την ανάλογη τεχνογνωσία, λαμβάνουμε υπ’οψιν μας κάποιους παράγοντες για την κατασκευή ενός terrarium. Τα terrarium που κατασκευάζουμε, από τις πολλές κατηγορίες  terrarium που υπάρχουν, είναι ημικλειστου τύπου με κάκτους- παχύφυτα. Για πoιο λόγο θ’αναρωτιόταν άμεσα κάποιος;

Το Α. πρώτο κριτήριο που λαμβάνουμε υπ΄’οψιν είναι ο αγοραστής του terrarium, που λογικά θα είναι κάποιος/α που δεν έχει σχέση με τα φυτά ή οτιδήποτε σχετικό να μπορεί να το συντηρήσει. Δηλαδή ένα κλειστό terrarium με οικοσύστημα από μικρόφυτα έχει πολύ ωραία εμφάνιση, αλλά το να διαθέσει κάποιος ένα ποσό να το αγοράσει και να μην το ψεκάσει στην ώρα του, ή η θέση που θα το τοποθετήσει να μην έχει σωστή θερμοκρασία και φωτεινότητα, που χρειάζονται τα μικρόφυτα δεν έχει νόημα για το Garden’s life,αφού δε θα καταφέρει να το διατηρήσει.

Θα θέλαμε ο αγοραστής του terrarium να το διατηρήσει πολλά χρόνια, ακολουθώντας απλές οδηγίες συντήρησης.

Σχέση ποιότητας και τιμής των terrarium του Gardens life

Έτσι επιλέξαμε την κατασκευή του ημίκλειστου Terrarium με παχύφυτα.

1.Δε χρειάζεται ψέκασμα όπως τα υπόλοιπα γιατί τα παχύφυτα συγκρατούν νερό στα φύλλα τους.

2.Η φωτεινότητα δεν είναι τόσο καθοριστικής σημασίας στα παχύφυτα όσο σε άλλα φυτά. (έχουν τη συμπεριφορά φυτών εσωτερικού χώρου)

3.Μπορεί με απλές οδηγίες συντήρησης ,να διατηρήσει το terrarium οποιοσδήποτε χωρίς να του χαλάσει.

 

                                                                       Terrarium 2 ετών του Garden’s life(αρχική φωτογραφία)

 

Χριστούγεννα 2021-22

 

 

Β.ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Η διαπνοή των φυτών. Βλέπουμε ένα πολύ ευχάριστο στο μάτι, περιβάλλον από φυτά και παχύφυτα πολλές φορές, σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο σε πολλά terrarium που παρουσιάζονται ως εικόνα σε social media. Πως θα ήταν άραγε η ίδια εικόνα μετά από 1 μήνα;Δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενα στα social, η ίδια εικόνα μετά από ένα μήνα.  Αντίθετα στο Garden’s life έχουμε να επιδείξουμε terrarium μετά από 2 χρόνια.Φυτά που έχουν περιορισμένο χώρο για να εκτελέσουν βασικές λειτουργίες τους δε θα επιβίωναν. Σαν λύση στο θέμα επιλέξαμε να δίνουμε το χώρο στα φυτά να εκτελούν βασικές τους λειτουργίες χωρίς να εμποδίζει το ένα το άλλο.

 

Γ.ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Η ανάπτυξη των φυτών του terrarium

 

Terrarium 1 έτους του Garden’s life (τα παχύφυτα διατηρούν την αρχική τους ανάπτυξη)

Και πάλι εδώ αν δε λάβουμε υπόψιν την ανάπτυξη που θα έχουν τα φυτά που τοποθετήσαμε θα καταλήξουμε να έχουμε ένα συνοθύλευμα φυτών. Στην αρχική εικόνα δε φαίνεται, μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται.

Ο καθένας που θα αποπειραθεί να φτιάξει ένα terrarium πρέπει ν’ακολουθήσει πιστά τα βήματα διαδικασίας κατασκευής του, έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά, και λαμβάνοντας υπ΄’οψιν όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τα φυτά σε terrarium.

 

 

 

 

 

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας