• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σενέκιο haworthii-cocoon plant

Cocoon plant (φυτό κουκούλι) ή wooly senecio. Οικ. Asteracae

Το σενέκιο haworthii- Cocoon plant (φυτό κουκούλι) ή wooly senecio είναι ένα νάνο ετήσιο θαμνώδες παχύφυτο με ύψος περίπου 30 εκ
με ελκυστικά κυλινδρικά φύλλα με καθαρό λευκό χρώμα που δημιουργείται από το λευκό χνούδι σε όλες τις επιφάνειες των φύλλων.

Παράγει κίτρινα λουλούδια σε μια κοντή ακραία ταξιάνθια  δυσεύρετο σαν παχύφυτο αλλά είναι υπέροχο σε οποιαδήποτε διάταξη! Έχει κυλινδρικά, λευκά φύλλα που μοιάζουν με κουκούλια. Τα φύλλα του αναπτύσσονται από ξυλώδεις μίσχους και σχηματίζουν μικρούς θάμνους. στις γηγενείς συνθήκες της Νότιας Αφρικής. Ένα πολυετές φυτό, αυτό το παχύφυτο έχει το πιο ελκυστικό λευκό φύλλωμα, Εάν καλλιεργείτε το wooly Senecio σε ένα δοχείο, έχετε κατά νου ότι η τοποθέτηση σε γλάστρες σε μεγαλύτερα δοχεία του επιτρέπει να μεγαλώνει με τα χρόνια, αν και είναι απίθανο το εξημερωμένο φυτό να φτάσει το μέγεθος ενός φυτού που αναπτύσσεται στη φύση. Οι μικροσκοπικές καθαρές λευκές τρίχες στα φύλλα είναι παχιές και εφηβικές, καλύπτοντας το φύλλωμα με ένα αστραφτερό αποτέλεσμα καθώς ανεβαίνουν προς τα πάνω σε κυλινδρική μορφή.

Τα σωληνοειδή φύλλα, που μοιάζουν με το κουκούλι του σκόρου, οδηγούν στο κοινό όνομα. Αυτό το παχύφυτο είναι μια πραγματική ομορφιά για κάθε λάτρη των φυτών.

Το σενέκιο haworthii είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό.Χρειάζεται μικρές ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά χωρίς το έδαφος να παραμείνει υγρό για παρατεταμένες περιόδους. Όταν μεγαλώνει σε αμμώδες έδαφος, τα θρεπτικά στοιχεία του χώματος χάνονται και πρέπει να αναπληρώνονται.Οπότε το σενέκιο haworthii, χρειάζεται ένα ελαφρύ λίπασμα ετήσια. Η μεγάλη ποσότητα λιπάσματος στο σενέκιο haworthii μπορεί να προκαλέσει επιμήκυνση στους βλαστούς.
Η πρώτη περιγραφή του σενέκιου haworthii γράφτηκε από το βοτανολόγο Adrian Hardy Haworth στη Miscellanea naturalia 1803 p.189 με το όνομα Cacalia tomentosa.

 

 

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας