• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Magic dogwood ( Cornus Florida urbiniana)

 

Μια εξωτική Mεξικάνικη παραλλαγή του πιο συνηθισμένου Flowering Dogwood. Η ποικιλία είναι γνωστή για τα λουλούδια της με βράκτια φύλλα, τα οποία είναι συγχωνευμένα, με αποτέλεσμα μια εκπληκτική εμφάνιση σπειρών και σχημάτων. Δε μοιάζει με κανένα άλλο άνθος. Όταν ανθίζει το δέντρο μπορεί να καλυφθεί με εκατοντάδες από τα όμορφα λευκά λουλούδια σε μια μοναδική διακοσμητική διάταξη.

Περιγραφή Ένα φυλλοβόλο δέντρο που συνήθως μεγαλώνει σε 15-18 μ.. Η ημερομηνία πτώσης των φύλλων ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα, αλλά τα φύλλα τείνουν να μένουν στο δέντρο περισσότερο από το πιο κοινό ξάδελφό  του Flowering dogwood.

Αντοχή

Τα ώριμα δέντρα είναι ανθεκτικά σε παγετό, πιθανώς σε τουλάχιστον -12 βαθμούς Κελσίου και πιθανώς χαμηλότερα. Λέγεται ότι είναι ανθεκτικό στη ζώνη 6-7 https://planthardiness.ars.usda.gov/Τα νεότερα δέντρα πρέπει να προστατεύονται από σκληρούς παγετούς ή μεγάλους παγετούς.

Ανάπτυξη

Αναπτύσσεται καλύτερα σε έμμεσο ήλιο.Μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχείο. Αναπτύσσεται σε αρκετά υγρό, όξινο έδαφος καθώς τα δέντρα έχουν χαμηλή ανοχή στις αλκαλικές συνθήκες.

Διάδοση Μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρους ή με ριζωμένα μοσχεύματα. Οι σπόροι φυτρώνουν καλύτερα μετά από ψυχρή στρωματοποίηση στους 4 βαθμούς Κελσσίου για έως και 90-120 ημέρες.

Χρήση

Φυτεύεται ως καλλωπιστικό. Όταν ανθίζει, θεωρείται συχνά ένα από τα πιο όμορφα ανθισμένα δέντρα.

Το Magic Dogwood μεγαλώνει σε περίπου 18 μ. ψηλό και μπορείτε να το κλαδέψετε πολύ πιο κοντό και να το κρατήσετε σε μια μεγάλη γλάστρα. Τα φύλλα είναι ελαφρώς πιο μπλε από τα κοινά είδη. Την Άνοιξη, το δέντρο παρουσιάζει διακοσμητικές ανθίσεις, οι οποίες είναι ασυνήθιστα μεγάλες για τα Dogwoods. Τα λευκά βράκτια φύλλα ενώνονται μεταξύ τους στα άκρα για να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστο σχήμα που μοιάζει με κλουβί γύρω από τα λουλούδια. Όπως μπορείτε να δείτε, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό. Αυτό είναι ένα φυσικό δέντρο, όχι ένα καλλιεργούμενο υβρίδιο!

 

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας