• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ιτιά (Salix babylonica)-Weeping willow

 Τα νεαρά δέντρα ιτιάς έχουν μια οβάλ σχήματος κορώνα. Τα κρεμαστά κλαδιά είναι πράσινα και γυμνά. Τα κλαδάκια δύο ετών γίνονται καστανοπράσινα. Τα λαμπερά πράσινα φύλλα είναι λογχοειδή έως γραμμικά. Η κάτω πλευρά είναι γκριζοπράσινη. Τα νεαρά φύλλα έχουν ασημί τρίχωμα, τα παλαιότερα φύλλα γίνονται γυμνά. Τα φύλλα έχουν μήκος 7 – 14 cm και πλάτος 1,2 cm. Η άκρη του φύλλου είναι λεπτή οδοντωτή. Το δέντρο ανθίζει καθώς αναδύονται τα φύλλα, με ωχροκίτρινες ταξιανθίες περίπου. μήκους 5 cm. Τα δενδρύλλια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον παγετό. Καθώς τα δέντρα μόλις ξεφυλλίζουν, μερικές φορές μπορεί να υποστούν ζημιά και από τον νυχτερινό παγετό.Όταν το δέντρο γερνάει, αναπτύσσονται κρεμαστά κλαδιά που κρέμονται όλο και περισσότερο.  Τελικά, ένα φαρδύ, μοναχικό δέντρο που κλαίει αναπτύσσεται με αυτόν τον τρόπο. Ο κορμός γίνεται γκριζομαύρος και έχει βαθιές αυλακώσεις σε μεταγενέστερη ηλικία.

Η ιτιά αναπτύσσεται σε μέτρια, μέτρια έως υγρά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη σε ηλιόλουστες έως ημισκιασμένες περιοχές. Ευδοκιμεί σε υγρά εδάφη. Αποφύγετε τα ξηρά εδάφη. Προτιμά τον ήλιο. Κλαδέψτε όσο χρειάζεται στα τέλη του Xειμώνα έως τις αρχές της Aνοιξης. Αυτό το είδος μπορεί να μην είναι αξιόπιστα ανθεκτικό στο χειμώνα στην περιοχή του Σεντ Λούις και καλλιεργείται καλύτερα στα νότια μέρη των Η.Π.Α. Η ιτιά είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στην Ελληνική επικράτεια.

Η ιτιά Salix babylonica, ιτιά που δακρύζει ή ιτιά δακρύων της Βαβυλώνας, είναι ένα μεσαίο έως μεγάλο φυλλοβόλο δέντρο με εύσωμο κορμό που ολοκληρώνεται από μια χαριτωμένη πλατιά στρογγυλεμένη κορώνα κλαδιών που σαρώνουν προς τα κάτω στο έδαφος. Αυξάνεται σε 10m-30m ύψος και τόσο φαρδύ. Είναι εγγενές στην Κίνα. Τα κλαδιά είναι συνήθως πράσινα ή καφέ. Αυτή η ιτιά που κλαίει μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό δέντρο στην άκρη μιας λίμνης με τα κλαδιά της να κλαίνε με χάρη για να αγγίξουν το νερό, ωστόσο, είναι συχνά πολύ δύσκολο να τοποθετήσετε αυτό το δέντρο σε ένα οικιστικό τοπίο. Είναι δίοικο, με αρσενικά και θηλυκά άνθη που εμφανίζονται  ξεχωριστά  σε αρσενικά και θηλυκά δέντρα.

Τα ανθισμένα κλαδιά εμφανίζονται τον Απρίλιο-Μάιο, αλλά δεν είναι επιδεικτικά. Στενά, λογχοειδή, λεπτά οδοντωτά φύλλα με μακριές οξυτενείς κορυφές είναι ανοιχτό πράσινο επάνω και γκριζοπράσινο από κάτω. Το μεταβλητό χρώμα του φθινοπώρου είναι συνήθως ένα αδιάκριτο πρασινοκίτρινο. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το αληθινό είδος δεν υπάρχει πλέον στη φύση στην Κίνα και ότι τα φυτά που πωλούνται σήμερα με το όνομα S. babylonica είναι κυρίως υβρίδια ή παρόμοια είδη που έχουν ταυτοποιηθεί εσφαλμένα.https://www.missouribotanicalgarden.org/PlantFinder/PlantFinderDetails.aspx?kempercode=c148

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας