• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Η ευεργετική επίδραση των φυκιών στα φυτά

  • Home
  • Uncategorized

Τα Οφέλη του Οργανικού Λιπάσματος από Φύκια

Το λίπασμα από φύκια είναι ένα οργανικό λίπασμα που παράγεται με την επεξεργασία των φυτικών θαλάσσιων φυτών ως πρωταρχική πρώτη ύλη. Το κύριο συστατικό είναι το βιολογικό ενεργό υλικό που εξάγεται από τα φύκια.

 

seaweed farming2Οργανικό Λίπασμα από Φύκια

Τα περισσότερα φύκια μπορούν να αναπτυχθούν σε μήκος άνω των 50 μέτρων. Τα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται στα οργανικά λιπάσματα από φύκια περιλαμβάνουν μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και άζωτο – όλα αυτά είναι στοιχεία ευεργετικά για τα φυτά.

Ο μηχανισμός των λιπασμάτων από φύκια

Το λίπασμα από φύκια έχει μια σημαντική επίδραση στο σύστημα «καλλιέργεια-έδαφος-λίπασμα», η οποία είναι η αύξηση της απόδοσης και η βελτίωση της ποιότητας με την τόνωση της ανάπτυξης των καλλιεργειών, τη ρύθμιση του εδάφους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των λιπασμάτων.

Τα φύκια περιέχουν μεγάλο αριθμό μοναδικών συστατικών που είναι ασύγκριτα με τα χερσαία φυτά. Το αλγινικό οξύ μπορεί να μειώσει την επιφανειακή τάση του νερού, να σχηματίσει μια μεμβράνη στην επιφάνεια των φυτών, να αυξήσει την περιοχή επαφής και να κάνει τις υδατοδιαλυτές ουσίες να διεισδύσουν εύκολα στα φυτικά κύτταρα. Έτσι τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο εκχύλισμα φυκιών.

Εφαρμογή στο έδαφος

  1. Τα λιπάσματα από φύκια μπορούν να αυξήσουν άμεσα την οργανική ύλη του εδάφους, να ενεργοποιήσουν διάφορους ευεργετικούς μικροοργανισμούς, να βελτιώσουν το μικρό-οικολογικό περιβάλλον και να αυξήσουν τη γονιμότητα του εδάφους.
  2. Τα λιπάσματα από φύκια μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική δομή του εδάφους, να βελτιώσουν τον πορώδες χώρο μέσα σε αυτό και να αυξήσουν τη διαπερατότητά του.
  3. Τα λιπάσματα από φύκια μπορούν να συμπληρώσουν και να ενεργοποιήσουν τα ιχνοστοιχεία στο έδαφος για να δημιουργήσουν ένα «ευχάριστο» περιβάλλον στην ριζόσφαιρα για την ανάπτυξη των καλλιεργειών.
seaweed1
Εφαρμογή στο έδαφος

Εφαρμογή στο φυτό

  • Εάν οι σπόροι υποστούν επεξεργασία με λιπάσματα από φύκια πριν από τη σπορά τους, οι σπόροι θα βλαστήσουν καλύτερα, καθώς αποτελούνται από περισσότερα από 70 θρεπτικά μέταλλα και ένζυμα.
  • Προωθείται η ανάπτυξη των ριζών, προσπερνώντας τα διαδοχικά εμπόδια της καλλιέργειας, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των λιπασμάτων και επιβραδύνοντας τη γήρανση των φυτών
  • Βελτιώνουν την ικανότητα των φυτών να καταπολεμούν τον παγετό, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τη βύθιση και την ξηρασία.
  • Μειώνουν την εμφάνιση μικρών και κίτρινων φύλλων, συρρίκνωση των φρούτων και άλλων ασθενειών που προκαλούνται από έλλειψη θρεπτικών συστατικα
  • Βελτιώνουν την φωτοσύνθεση του φυτού, η οποία είναι κατάλληλη για συσσώρευση, μεταφορά και αποθήκευση θρεπτικών συστατικών.

Προφυλάξεις από τη χρήση λιπασμάτων από φύκια

Τα λιπάσματα από φύκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα λιπάσματα.

.Συνολικά, τα λιπάσματα από φύκια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της παραγωγής βιολογικών τροφίμων με «πράσινο» οικολογικό αποτύπωμα, βελτιώνοντας την ποιότητα και την ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων. Είναι ένα εξαιρετικό λίπασμα που ανταποκρίνεται πραγματικά στην κατεύθυνση ανάπτυξης της σύγχρονης γεωργίας.

 

 

5€ έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας