• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Gingko biloba sky tower (male)/ Maiden hair tree

Οικ. Ginkgoaceae

Πάντα ήθελες ένα δέντρο Ginkgo biloba αλλά δεν είχες τον χώρο; Σε αντίθεση με τα πολύ μεγαλύτερα ξαδέρφια του που μπορούν να φτάσουν τα 30μέτρα ψηλά με την πάροδο του χρόνου, το Sky Tower Ginkgo είναι μια πολύ συμπαγής και όρθια ποικιλία που μεγαλώνει μόνο 5 έως 6 μέτρα ύψος και 1,8 έως 2,4μέτρα πλάτος, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για μικρότερους και στενότερους χώρους τοπίου. Διαθέτει διακριτικά δίλοβα, πλούσια πράσινα φύλλα σε σχήμα βεντάλιας που γίνονται το πιο θεαματικό έντονο κίτρινο από κάθε δέντρο Φθινοπωρινού χρώματος.

 Μια μακρόχρονη και ανέμελη ομορφιά, το Sky Tower Ginkgo είναι βέβαιο ότι θα βάλει ένα θαυμαστικό στο τοπίο σας!https://www.newblooms.com/products/sky-tower-ginkgo-tree?variant=13335049764908

Χρήσεις Τοπίου & Κήπου

Μεγαλώνοντας μόνο 5 έως 6 μέτρα ύψος και 1,8 έως 2,4μέτρα πλάτος με την πάροδο του χρόνου, το δέντρο Sky Tower Ginkgo είναι ιδανικό για χρήση ως δείγμα, σε ομαδοποιήσεις ή σε σειρές για να οριοθετήσει μια γραμμή ιδιοκτησίας, μια διαδρομή ή έναν δρόμο. Είναι επίσης ιδανικό για χρήση για να τονίσετε τις εισόδους ή να πλαισιώσετε ψηλά σπίτια και κατασκευές. Μια εξαιρετική προσθήκη σε θεματικούς κήπους με κίτρινο χρώμα. Προτεινόμενη απόσταση: 1,8 μ μεταξύ τους για συμπαγή φύτευση. Ένα από τα δέντρα, αν όχι τα πιο εύκολα στην ανάπτυξη, το Ginkgo προσαρμόζεται καλά στις αντίξοες συνθήκες ανάπτυξης στις αστικές περιοχές. Είναι αξιοσημείωτα απαλλαγμένο από ασθένειες, είναι ανθεκτικό στα έντομα και εξαιρετικά ανθεκτικό στην ξηρασία όταν εδραιωθεί. Προσαρμόζεται καλά στους περισσότερους τύπους εδάφους, ακόμα και στον άργιλο, και δεν ενοχλείται από τις υγρές ή ξηρές συνθήκες του εδάφους. Το pH του εδάφους δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς τα δέντρα Ginkgo έχουν καλή απόδοση τόσο σε όξινες όσο και σε αλκαλικές συνθήκες. Αποφύγετε το κλάδεμα εκτός από το να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα κλαδιά ή τα χαμηλότερα κλαδιά για να εκθέσετε περισσότερο κορμό.https://plantnative.org/best-shade-trees-for-northern-southern-central-nevada.htm

Το Ginkgo biloba  είναι ο μοναδικoς επιζών μιας ομάδας δέντρων που αναπτύχθηκε σε αυτόν τον πλανήτη πριν από περισσότερα από 200 εκατομμύρια χρόνια και έχει αλλάξει πολύ λίγο σε όλο αυτό το διάστημα.

Έχει επιβιώσει από όλες τις πλανητικές κλιματικές αλλαγές μας και επιβίωσε ακόμη και από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μαζί με το Camphor tree είναι ο μοναδικoί επιζώντες Αυτό το δέντρο ήταν ο πλησιέστερος ζωντανός οργανισμός στο επίκεντρο της βόμβας και παρόλο που ανατινάχθηκε πάνω από το έδαφος, έστειλε πυροβολισμούς σα μπούμεραγκ  πίσω στον πόλεμο και τώρα έχει ένα ιερό αφιερωμένο σε αυτό στη Χιροσίμα. Είναι ένας αληθινός επιζών που είναι πολύ σκληρός και ανέγγιχτος από παράσιτα ή ασθένειες. Κάθε μέρος του δέντρου χρησιμοποιείται στην κινεζική λαϊκή ιατρική και κερδίζει δημοτικότητα στη Δύση. Ακόμη και χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά, το Ginkgo κάνει ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό σε κάθε κήπο και είναι γνωστό για το εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα του Φθινοπώρου. Συχνά φαίνεται ως ένα μεγάλο δέντρο σε πάρκα και κήπους.Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Ginkgo biloba διαθέσιμες. Μερικά από αυτά μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε έναν μικρό κήπο. Όλα είναι πολύ κατάλληλα για καλλιέργεια σε δοχεία όπου θα ζήσουν ευτυχισμένα για πολλά χρόνια με ελάχιστη προσοχή και περιστασιακή σίτιση.https://trees.umn.edu/ginkgo-ginkgo-biloba

Μπορεί να εφαρμοστεί λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, στις αρχές του Φθινοπώρου για να δώσει στο δέντρο μια ώθηση που θα συνεχιστεί μέχρι την Ανοιξη. Πρέπει ν’αναφερθεί οτι επιδιώκεται η φύτευση των αρσενικών δέντρων λόγω της απώλειας σε αυτά των ανθών που μυρίζουν χαρακτηριστικά που έχουν τα θηλυκά δέντρα.

To Gingko biloba έχει ένα ξεχωριστό γλυπτό σχήμα και φέρνει μια όμορφη ποιότητα φωτός καθώς ο ήλιος φιλτράρει μέσα από το θόλο του.

Αν δεν έχετε δει ποτέ φύλλο ginkgo, είναι ένα από τα πιο όμορφα φύλλα οποιουδήποτε δέντρου σε σχήμα βεντάλιας Θα προσθέσουν μια εξωτική γοητεία σε κάθε κήπο ή αυλή.

Τα δέντρα Ginkgo αποκτούν ομοιόμορφο ανοιχτό πράσινο χρώμα την Άνοιξη και σκουραίνουν ελαφρώς το Καλοκαίρι. Το Φθινόπωρο τα δέντρα ginkgo έχουν σταθερά χρυσά φύλλα. Το χρώμα είναι εξαιρετικό και μπορεί να συναγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο δέντρο για την ομορφιά του Φθινοπώρου. Συνδυάστε τα με κόκκινα σφενδάμια, dogwood ή ένα μωβ φύλλο καλλωπιστικής κερασιάς-δαμασκηνάς για μια εκπληκτική εμφάνιση. Όλα τα δέντρα Ginkgo «Sky Tower» είναι αρσενικής επιλογής – που σημαίνει ότι δεν θα παράγουν καρπούς. Αυτά τα δέντρα είναι πολύ ανθεκτικά και έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Το ginkgo είναι κυριολεκτικά 270 εκατομμυρίων ετών, καθιστώντας το ένα από τα πιο αρχαία και επιτυχημένα δέντρα.χρόνια.

 

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας