• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Δέντρα που βρίσκουν εφαρμογή στην αρχιτεκτονική τοπίου και παραγωγικά

Μια νέα κατηγορία άρθρων του Garden’s life, είναι οι δεντροκαλλιέργειες.Αφορούν δέντρα που βρίσκουν εφαρμογή στην Αρχιτεκτονική τοπίου και η τοποθέτησή τους σε έναν εξωτερικό χώρο τον αναβαθμίζει γιατί έχουν πολύ μεγάλη καλλωπιστική αξία, όπως για παράδειγμα το δέντρο της καλλωπιστικής δαμασκηνιάς με τα μπορντώ φύλλα, που είναι μεγάλη η χρήση του σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πεζοδρόμια, πάρκα κ.λ.π), η αργυρόφυλλη λεύκα, διάφορα είδη έλατου, εκτός απο το κλασικό έλατο Normandiana, ο λιπόκεδρος με τη διχρωμία στα φύλλα, το κόκκινο Ιαπωνικό Σφενδάμι,  και δέντρα λιγότερο γνωστά στην Ελληνική επικράτεια όπως το Magic dogwood και πάρα πολλά άλλα δέντρα, που η παρουσία τους αναβαθμίζει την αισθητική του χώρου.

https://www.houzz.com/magazine/10-trees-landscape-designers-love-stsetivw-vs~120741367

Παράλληλα υπάρχουν δέντρα με δύο χρήσεις:καλλωπιστικά και παραγωγικά , που δεν είναι τόσο γνωστά και διαδεδομένα όπως το δέντρο απο το οποίο παράγεται το τήλιο (φλαμουριά) και άλλα που η καλλιέργεια τους είναι πιο σπάνια.Στη φωτογραφία βλέπουμε τη Λεωφόρο των φλαμουριών στο Βερολίνο.

Τα φυτά είναι μερικοί από τους ευκολότερους (και πιο βιώσιμους) τρόπους για να κάνετε ένα τοπίο πιο ζωντανό και φιλόξενο. Η φύτευση του σωστού δέντρου για το σωστό μέρος διασφαλίζει ότι το δέντρο σας θα ζήσει μια υγιή ζωή για τα επόμενα χρόνια. Τα πιο επιτυχημένα σχέδια είναι αυτά που σχεδιάζονται και λαμβάνουν υπόψη τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το σωστό δέντρο για το σωστό μέρος Προτού μπορέσετε να περιορίσετε την επιλογή των δέντρων σας, καθορίστε γιατί φυτεύετε ένα δέντρο.

https://www.archdaily.com/911786/key-elements-of-landscape-design-spatial-planning-and-tree-layouts

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους φυτεύονται δέντρα στο οικιακό τοπίο.

Σκιά: Θέλετε να προσθέσετε σκιά στην αυλή σας; Διαλέξτε ένα δέντρο με φαρδύ κουβούκλιο που θα ρίξει μεγάλη σκιά. Ομορφιά: Αν θέλετε να βελτιώσετε την ελκυστικότητά σας, σκεφτείτε να φυτέψετε κάτι με ζωηρό χρώμα ή μοναδική υφή. Καλλωπιστικά και ανθισμένα δέντρα είναι μια καλή αρχή Παραγωγικότητα: Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στη συγκομιδή των δικών σας φρούτων, ξηρών καρπών ή εσπεριδοειδών. Και δεν χρειάζεται να περιμένετε 10 χρόνια για να αποκομίσετε τα οφέλη. Πολλά οπωροφόρα δέντρα είναι διαθέσιμα σε νάνες ποικιλίες και μπορούν να καρποφορήσουν σε μόλις 3-5 χρόνια.https://yardzen.com/yzblog/trees-modern-lanscape-design

Ιδιωτικότητα: Τα δέντρα λειτουργούν καλά ως οθόνη απορρήτου και απαλύνουν τα σκληρά τοπία. Διαρκούν επίσης περισσότερο και είναι πιο προσιτά από την εγκατάσταση ενός παραδοσιακού φράχτη. Με τόσες πολλές ταχέως αναπτυσσόμενες επιλογές δέντρων απορρήτου, είναι δύσκολο να μην προσθέσετε περισσότερο πράσινο στην αυλή σας. Βιότοπος: Η άγρια ​​ζωή είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δώσεις ζωή σε οποιοδήποτε τοπίο. Είτε είναι πουλιά, ελάφια, σκίουροι ή κουνέλια, υπάρχει ένα δέντρο για κάθε πλάσμα. Επιλέγοντας τα δέντρα σας Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό δέντρο για τη σωστή θέση. Όχι μόνο πρέπει να επιλέξετε ένα δέντρο που να είναι συμβατό με τη ζώνη ανθεκτικότητάς σας, αλλά πρέπει να έχετε υπόψη και άλλους παράγοντες που θα επηρεάσουν την υγεία του δέντρου σας. Έκθεση στον ήλιο: Το πόσο πολύ ή πόσο λίγο ήλιο χρειάζεται το δέντρο σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε σε ποια πλευρά του σπιτιού σας θα φυτέψετε ή ποιο δέντρο είναι κατάλληλο για τον καθορισμένο χώρο φύτευσης. Η αγνόηση της έκθεσης στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε ένα δέντρο που μαραίνεται από το κάψιμο των φύλλων ή σε ένα δέντρο που πεθαίνει επειδή δεν μπορεί να φωτοσυνθέσει. https://www.gardendesign.com/trees/

Τοποθεσία: Όπως λέει και η παροιμία, «κοίτα ψηλά, κοίτα κάτω, κοίτα τριγύρω». Πόσο μεγάλο θα γίνει το δέντρο σας στην ωρίμανση; Πόσο μακριά θα εξαπλωθούν οι ρίζες; Πρέπει να επιλεχθεί χώρος, που είναι κατάλληλος για το μέγεθος του δέντρου σας όταν ωριμάσει.  Επίσης τα δέντρα δεν πρέπει να φυτεύονται κοντά σε σπίτια, γραμμές κοινής ωφέλειας, δρόμους και άλλες κατασκευές που μπορεί να καταστραφούν.

 

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας