• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Crassula Buddha’s temple (κρασούλα ναός του Βούδα)

Το παχύφυτο  Crassula είναι ένα εκτεταμένο γένος που περιέχει περίπου 350 είδη που κυμαίνονται από πολυετή έως μονοετή, ξυλώδη έως ποώδη, θάμνους έως μικρά δέντρα, ακόμη και για εδαφοκάλυψη. Τα περισσότερα από αυτά είναι εγγενή στη Νότια Αφρική. Πολλά Crasullas είναι μικρά και συναρπαστικά, καθιστώντας τα τέλεια φυτά δοχείων: αειθαλή, χαμηλής συντήρησης και εντυπωσιακά. Μερικές από τις πιο διάσημες ποικιλίες περιλαμβάνουν την Crassula ovata, γνωστή και ως δέντρο νεφρίτη, Crassula perforata και τα υβρίδια Crassula Buddha’s Temple και Crassula Morgan’s beauty. Crassula cv. Ο Ναός του Βούδα υβριδοποιήθηκε το 1959 από τον Myron Kimnach που πιθανότατα εντυπωσιάστηκε από τη θεϊκή έμπνευση. Από τότε, το νέο υβρίδιο έχει γίνει περιζήτητο, και έχει αποκτήσει εργοστάσιο από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από ένα εξαιρετικό φυτό που θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συλλογή, το Crassula «Buddha’s Temple» ταιριάζει τέλεια σε κήπους με πιάτα ή βράχους.

Αυτή η crassula σχηματίζει μια όμορφη τετράγωνη κιονοειδή ροζέτα από πυκνά συσκευασμένα, επικαλυπτόμενα φύλλα που εμφανίζονται στο άκρο δημιουργώντας ένα τέλειο τετράγωνο. Αυτό μας θυμίζει τις λεπτομέρειες της οροφής ενός βουδιστικού ναού που είναι ελαφρώς κυρτές προς τα πάνω. Στην πραγματικότητα, σε όλη την Ανατολική Ασία, μπορείτε να δείτε παγόδες, πύργους με στέγες που καμπυλώνουν προς τα πάνω στη διαίρεση κάθε ιστορίας. Αυτά συνήθως χρησιμεύουν ως ναοί ή μνημεία. Ο Ναός του Βούδα είναι τοξικός για γάτες, σκύλους και πιθανώς άλλα ζώα. Εάν έχετε έναν γούνινο φίλο, βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να τον φτάσει.

Ο Ναός του Βούδα μεγαλώνει σε ύψος περίπου (15 cm), καθιστώντας τον, το τέλειο φυτό δοχείων. Τα φύλλα του είναι επίπεδα, μαλακά και ασημί-γκριζοπράσινα. Η διαγώνιος του τετραγώνου του φύλλου μπορεί να φτάσει  (2,5 cm). Τα τετράγωνα σχηματίζουν στήλες και κάθε στήλη μπορεί να αναπτύξει άλλους κλάδους. Πάνω από αυτές τις τέλειες στήλες φύλλων, ο Ναός του Βούδα θα αναπτύξει εντυπωσιακά σφαιρικά κόκκινα, πορτοκαλί ή λευκά λουλούδια που γίνονται ροζ. Τα άνθη εμφανίζονται σε ώριμα φυτά στα τέλη του χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης. Ο ναός του Crassula Buddha έχει μια κονιοποιημένη επίστρωση που τρίβεται με την αφή ή το νερό, οπότε φροντίστε να το ποτίζετε από κάτω για να το αποτρέψετε. Ο Ναός του Crassula Buddha είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σε μεσογειακά, υποτροπικά ή εύκρατα κλίματα στη ζώνη ανθεκτικότητας 9b έως 11b. Εάν ζείτε σε πιο δροσερό κλίμα, σκεφτείτε να βάλετε το παχύφυτό σας σε γλάστρα, ώστε να μπορείτε να το φέρετε σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  Ο ναός του Βούδα είναι εύκολος στην ανάπτυξη αλλά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος στην αρχή.

Ενα απο τα πρώτα terrarium (μικρόκηπους) του Garden’s life που μαζί με άλλα παχύφυτα είχε και την Crassula “Ναό του Βούδα” και πολύ γρήγορα απέκτησε ιδιοκτήτρια.

Εάν δεν γνωρίζετε τις συγκεκριμένες οδηγίες φροντίδας τους, είναι πολύ πιθανό να το ποτίζετε πολύ συχνά και να καταλήξετε με ένα φυτό που σαπίζει. . Ανάλογα με το κλίμα σας, τα Crassulas μπορεί να είναι είτε φυτά εσωτερικού χώρου είτε δείγματα σε γλάστρες εσωτερικού χώρου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να σκοτώσουν αυτά τα ευαίσθητα φυτά, επομένως φροντίστε να τα φέρετε μέσα εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους (-1 °C). Αν κάνει πολύ ζέστη, τα Crassulas θα αδρανήσουν και τα κάτω φύλλα τους θα πέσουν. Αν και προτιμούν τη χαμηλή υγρασία, μπορούν να επιβιώσουν και σε υγρά κλίματα.

 

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας