• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Αργυρόφυλλη λεύκα (Populus alba)

ΑΡΓΥΡΟΦΥΛΛΗ ΛΕΥΚΑ (POPULUS ALBA)
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Η αργυρόφυλλη λεύκα είναι ένα δέντρο γηγενές της περιοχής από το Μαρόκο ως την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής, κεντρικής Ασίας.
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η αργυρόφυλλη λεύκα μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 30μ. και η διάμετρος του κορμού της άνω του 1μ.Το ριζικό σύστημα είναι πλευρικό, ρηχό, αλλά επεκτατικό. Μπορεί να ζήσει 300-400 χρόνια Είναι φυτό με μεγάλη προσαρμοστικότητα, ανθεκτικό σε παραθαλάσσιες περιοχές και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ευδοκιμεί σε όλα τα κλίματα και όλα τα εδάφη, με προτίμηση τα υγρά και γόνιμα.

ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

Χρησιμοποιείται για δεντροστοιχίες, σε πάρκα αλλά και σε πεζοδρόμια. Η αργυρόφυλλη ή κατά πολλούς λεύκα αργυρόλευκη αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά δέντρα της Ελλάδας δεδομένου του χαρακτηριστικού της φυλλώματος και της σκιάς που προσφέρει. Το φύλλωμά της είναι δίχρωμο, με μήκος 4-15 cm με πέντε λοβούς, με πράσινο λαμπερό χρώμα στην πάνω επιφάνεια και αργυρό-ασημί στην κάτω. Το φθινόπωρο, σιγά-σιγά το χρώμα της επάνω πλευράς εξασθενεί ενώ της κάτω πλευράς παραμένει αργυρό, μέχρις ότου πέσουν τα φύλλα. Επίσης χαρακτηριστικός είναι και ο λευκός-ασημί κορμός της που φθάνει σε διάμετρο έως το 1 m και έχει σχήμα στρογγυλό, ενώ πάνω του εμφανίζονται μικρά σκούρα σημάδια (σχισμές) σε σχήμα ρόμβου, δίνοντας μια όμορφη εικόνα στο δέντρο.

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αναπτύσσεται σε όλα τα εδάφη, απλά προτιμά τα υγρά και αρδευόμενα εδάφη. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στον παγετό με αντοχή σε θερμοκρασίες έως -30 οC. ενώ παράλληλα παρουσιάζει αντοχή και στα θερμά κλίματα με θερμοκρασίες έως +45ο C. Επειδή έχει πολύ ισχυρό ριζικό σύστημα, πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα μέσα σε κήπους, πεζοδρόμια και αποχετεύσεις. Είναι από τα λίγα δένδρα που μπορεί να φυτευτεί και σε παραθαλάσσια μέρη (δίπλα στη θάλασσα) και σε βουνά με μεγάλο υψόμετρο αντέχοντας τους δυνατούς ανέμους. Φυτεύεται συνήθως σε μεγάλους κήπους, ξενοδοχεία, πλατειές και σε λεωφόρους

10% έκπτωση με την εγγραφή σας στο Newsletter μας!*

*Η έκπτωση ισχύει για την πρώτη παραγγελία σας